Vanaf het allereerste moment dat we ons droomhuis kochten, wist ik het zeker: een roze muur moest er komen in de woonkamer.

Een roze muur stond dus op mijn verlanglijstje toen we de sleutel kregen van Huize Chaos. Een kleurrijk interieur met als eyecatcher: de muur. Geen wit zoals in het huis dat ik achter liet. Geen Nordic white sfeer, maar een vrolijke gipsy meets sixties stijl. Dat was het plan.

Een roze muur? Een oranje muur? een terracotta muur? Maar ik wil helemaal geen terracotta muur!

En Na lang wikken en wegen kozen we uiteindelijk voor een matte muurverf ‘Vintage Roze’ van de Karwei. Niet knal roze, niet babypink, maar een zachte oud roze kleur. Perfect voor de stijl die we willen creëren in onze woonkamer. Enthousiast verfde ik de muur.

Roze of Oranje?

Na het verven kwam de deceptie. Al mijn enthousiasme verdween als sneeuw voor de zon. Dit was is mijn ogen geen roze muur. Dit was een oranje muur. Of nog erger; een terracotta muur, zoals mijn moeder hem omschreef. Niets mis mee, maar ik wil geen terracotta muur.

Dit gevoel van onbehagen is er nu dus al een jaar. Dagelijks dacht ik: een andere kleur? Een behangetje? Een tegenkleur op de muur in een gekke vorm? Dacht, inderdaad. Ik dacht het tot ik aan de fotografiecursus Capture that Interior van Muk van Lil begon. In haar tweede les was de opdracht: fotografeer een plek in huis op verschillende momenten van de dag en kijk wat het licht doet met de kleur van je foto. De resultaten waren shocking.

Magisch gevoel van veranderlijkheid

De muur was inderdaad niet roze, maar ook niet terracotta of oranje en zelfs niet oud roze. De muur was alles in één. Alleen moet je wel op het juiste moment van de dag kijken. Iedereen had een beetje gelijk gehad. Het is maar net hoe het zonlicht met de muur speelde. Soms hard en kritisch, dan weer rustig en ingetogen of zelfs zacht en aaibaar.Wat overbleef was een magisch gevoel van veranderlijkheid en een volkomen tevredenheid voor de muur en de kleur die hij me wil laten zien op elke tijd van de dag. Ik ben benieuwd op welk moment van de dag vind jij de muur op zijn mooist?

1. 07.29 uur

2. 08.10 uur

3. 09.13 uur

4. 12.44 uur

5. 14.03 uur

6. 14.54 uur

7. 18.48 uur

8. 20.01 uur

9. 21.05 uur

Wat je wellicht ook leuk vindt ...

2 Comments

  1. […] een eerdere blogpost schreef ik over onze roze muur die geen roze muur bleek te zijn. Ik vertelde over hoe ik twijfelde over de kleur en of ik het wel […]

  2. […] een eerdere blogpost schreef ik over onze roze muur die geen roze muur bleek te zijn. Ik vertelde over hoe ik twijfelde over de kleur en of ik het wel […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: