Niet gecategoriseerd

Een roze robot stofzuiger

robot stofzuiger ILIFE V7s Pro schermafbeelding

Met een groter huis, kwam ook een groter vloeroppervlak. Nu hou ik van stofzuigen. Het geeft me altijd een momentje van rust. Alleen met twee katten en drie kinderen moet het elke dag … en daar kwam het niet altijd van. Tot ik deze robot stofzuiger tegenkwam. Nu is elke dag de vloer spic en span. Bij deze stel ik je graag voor aan Anita onze roze robot stofzuiger.

Na de verhuizing kwam ik er al snel achter dat het verhuizen naar een groter huis niet alleen maar voordelen heeft. Het grootste nadeel waar ik na de verhuizing tegen aan liep was het stofzuigen. In mijn oude huis was ik in een uurtje klaar met het hele huis. Nu doe ik over de beneden verdieping vaak al een uur. En met twee katten ( die volgens mij het hele jaar verharen) is het toch wel belangrijk om elke dag een stofzuiger door het huis te halen.

Stofzuigen een irritatie puntje

De goede wil om dit te willen doen was zeker aanwezig, maar het ontbrak me simpel weg aan tijd. Het lukte me niet om elke dag het huis zo schoon te maken als ik zou willen. Een irritatie puntje. Tot ik op het instagram account van Jellina Detmar kennis maakte met haar robot stofzuiger. Een robot stofzuiger, dat was de oplossing.

De zoektocht naar een nieuwe huisgenoot was geboren. Onze robot stofzuiger moet wel aan een aantal eisen voldoen voordat ik tot koop over ga. Zo had ik een lijstje met eisen klaar liggen:

 • Goed schoonmaken op zowel houten vloer als vloerkleed
 • Kunnen dweilen
 • Groot vuil reservoir
 • Hoge batterij duur
 • Bediening via afstandsbediening
 • Snelle oplaadtijd
 • Zo laag mogelijk (om onder de bank door te kunnen)
 • Anti-bots systeem
 • Automatisch opladen
 • Weinig geluid
 • Val bescherming
 • en … … een mooie kleur

Een zoektochtje op Google maakte al snel duidelijk dat er heel veel keuze in robot stofzuigers is. Met prijzen die variëren van € 100 tot € 1000,-. Met dweil, zonder dweil, met app en zonder app. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Welkom ILIFE V7s Pro of … Anita

Uiteindelijk valt mijn oog (ik weet het, heel oppervlakkig, maar I don’t care) op een roze exemplaar. Ik was gelijk verkocht. Gelukkig deed ze ook aan mijn andere eisen. De ILIFE V7s Pro was de perfecte robot stofzuiger voor ons gezin. We doopten haar tot Anita en sindsdien stofzuigt Anita bij ons de benedenverdieping. “Kan iemand even Anita aanzetten” is een veel gehoorde kreet in huis en loopt ze ons onverhoopt voor de voeten (of wij haar) dan hoor je “sorry Anita” of “kijk uit Anita”.
Ondertussen doet Anita precies dat wat ze moet doen. Ze stofzuigt de houten vloer. Neemt het vloerkleed mee. Komt verder onder de bank dan ik ooit ben geweest en ze gaat netjes om elk meubelstuk heen.

Sinds de komst van Anita prijs ik haar dan ook de hemel in. “Moet je niet je hele woonkamer verbouwen voor zo’n ding?”, hoor ik dan vaak. En eerlijk gezegd? Nee, eigenlijk niet. Ja, ik let erop dat de snoeren van de vloer af zijn en ik verzet wel eens een stoel of poef als ik wil dat ze ook die hoek meeneemt, maar verder doet Anita zelfstandig en zonder mopperen haar werk. Zelfs over de verhoging van de tafelpoot klaagt ze niet en op een vastloper hebben we haar slechts twee keer kunnen betrappen. Zo raakte ze de weg kwijt op onze anti-statische mat bij de voordeur en vergreep ze zich een keer aan een (over het hoofd gezien) snoer dat rondslingerde.
Daarnaast botst ze niets omver omdat ze voorzien is van een anti-bots systeem. Hierdoor stofzuigt ze om de meubels heen, maar kan ze wel over de drempel van de hal naar de woonkamer zonder problemen.

Oké tot zo ver de lofzang. Zijn er ook minpuntjes aan de ILIFE V7s Pro op te noemen? Het is even zoeken, maar een minpuntje is wel dat ze de statische deurmat niet schoonmaakt. Maar hé dat doen we met liefde zelf, want Anita is naast een perfecte hulp ook een echt vriendje voor de katten geworden. Die vinden haar maar wat interessant.

Ben je benieuwd naar de technische specificaties?

Afmetingen32 x 32 cm
EAN7436957348347
AfgronddetectieJa
AfstandsbedieningJa
Airwatts0
Anti-vastloop systeemJa
Automatisch hervattenJa
Automatisch opladenJa
Bediening via mobiele appNee
BumperJa
Capaciteit verzamel reservoir0.45 L
DweilfunctieJa
Fabrieksgarantie2 jaar
Geluidsniveau55 db
Geschikt voor tapijtJa
Hepa luchtfilterClean Stream
Inclusief stootrandJa
Instelbaar tijdschemaJa
KleurRoze
Maximale drempelhoogte1,5 cm
ModelV7s Pro
NavigatiemethodeWillekeurig
Operatie duur120 min
Oplaadtijd40 min
Product hoogte72 mm
Gewicht3 kg
Ronddraaiende middenborstelsJa
Smart Home PlatformGeen platform
Taal handleidingEngels
VoedingstypeAccu
VuildetectieJa
ZijborstelJa

Wat je wellicht ook leuk vindt ...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: