Niet gecategoriseerd

Een daybed de ideale stoel?

daybed flower power

De zoektocht naar een ideale stoel voor de huiskamer startte het moment dat de verhuiswagen was uitgeladen. Mijn favoriete groene fauteuil bleek in de nieuwe woonkamer niet meer dan een eetkamerstoel te zijn en dan ook nog eentje voor kleine mensen zoals ik. Zoekend naar een nieuwe stoel kwamen we uiteindelijk terecht in de winkel van The Dutch Seating Company en werden we verliefd op hun Daybed.

Gek werd ik er van … zoeken naar de perfecte stoel. Was de ene stoel perfect voor mijn lengte (1.62 m) dan was hij te klein voor manlief. Daarnaast kwam ik in mijn zoektocht alleen maar heel saaie en degelijke fauteuils tegen. Niks mis mee, laat ik dat voorop stellen. In een volwassen interieur vind ik ze altijd heel VT Wonen-like staan. Heel grote mensen-achtig zeg maar. Maar dat zocht ik nou net niet. Mijn huiskamer moest een heerlijke warme, kleurrijke hangplek worden. Geen fauteuil met schelporen, voetenbankje, verstelbare leuning of armleuningen dus. Ook geen grijze, groene, beige, crème en blauwe stoel. Ik zocht een roze, maar geen zuurstok roze stoel. Ik Googlede voor een turquoise exemplaar, maar als de kleur oké was, vond ik de stof weer niet leuk.

Een concreet wensenlijstje

De zoektocht ging dus eindeloos door en daardoor werd mijn wensenlijstje steeds concreter. Wat ik zocht was uiteindelijk heel duidelijk: een aparte stoel, een vrolijke kleur, maar geen geel (gezien de bank) of roze (gezien de muur) en een zachte stof (zeg fluweel of een velours). En zo kwam ik met mijn zoektocht uit bij The Dutch Seating Company. Hun designs zijn uitgesproken anders. Hun designs zijn uniek. En, heel belangrijk! Hun designs en stoffen zijn eindeloos met elkaar te combineren en zelf samen te stellen.

We maakten een afspraak en konden langskomen in de winkel in Rotterdam. Voor de zekerheid had ik mijn toilettas met kleuren-, stof- en houtstalen meegenomen om er zeker van te zijn dat de gekozen kleur en stof zouden matchen met de kleuren en stoffen in huis.

Een mooie stoel voor iemand anders

Binnengekomen werd ik gelijk verliefd op het Daybed dat tentoongesteld stond. Een loungechair die heel gemakkelijk om te toveren is in een eenpersoonsbed. De stoel en de pouf zouden in de woonkamer goed tot hun recht komen. Dit werd de stoel. Een lekkere hangplek voor de kinderen om tv te kijken of te lezen en een prima stoel voor gezellige avondjes samen.
Nu alleen de kleur en stof nog

Geadviseerd werd om te kiezen voor een zeegroene stof. Prachtig. Maar terwijl ik ja knikte dacht ik: “van die stof gaat iedereen zeggen ‘Wat een gave stoel’, en hij zal jaren niet vervelen. Maar ik word er niet blij van.”. Na lang wikken en wegen koos ik dan ook voor mijn gevoel en zo kwam het dat we voor een stoel gingen en met een Daybed naar huis gingen. Niet in de veronderstelde zeegroene kleur, maar eentje in een knal flower power printje. En daar word ik toch een partij blij van.

The Seating Company ontwerpt haar eigen banken en fauteuils en laat deze vervaardigen in hun eigen meubelfariek in Sneek. De meer dan 6.000 stoffen bij The Seating Company zijn van Designers Guild.

The Dutch Seating Company

In de showrooms in Amsterdam, Cruquiuskade 85 en Rotterdam, Schilderstraat 34a laten ze je naast de eigen collectie banken/fauteuils ook de vloerkleden, kussens, het behang en de plaids van Designers Guild zien. Alleen op afspraak geopend.

Wat je wellicht ook leuk vindt ...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: