Niet gecategoriseerd

Een Hytte om in te slapen

Hebben we voor de woonkamer gekozen voor een Sixties meets Bohemian stijl vol kleur en printjes. De slaapkamer bestaat uit alleen maar natuurlijke materialen en kleuren. De bedoeling is om de sfeer van een Noorse Hytte te creëren. De sfeer van een heuse Noorse berghut.

Hoewel we beiden heel erg van kleur en printjes houden, kwamen we er tijdens de verbouwing achter dat hoe verder we om hoog gingen in huis. Hoe minder kleur en print je tegenkomt. Geen onnatuurlijke kleuren.
Is de trap beneden in 3 tinten paars geschilderd. De trap naar de zolder krijgt een rustige lichte mosgroene kleur. Zo zijn ook de wanden en het plafond van de overloop ‘mosgroen’. Dit loopt precies mooi door in het mosgroen van de kastdeuren en de tapijten op de grond.

Deze kleur groen vormt gelijk de basis van de hele bovenverdieping en dan vooral in de slaapkamer. De kastdeuren, gemaakt van petflessen, zijn van het model Pax van Ikea. Ze vormen de scheidingswand met de inloop-badkamer die daar gecreëerd gaat worden. En de kastdeuren hebben weer dezelfde kleur groen als de faux persische tapijten op de grond en de bomen in het behang.

Een Noorse Hytte om in weg te dromen

Het idee is om de sfeer van een Noorste Hytte (berghut) te creëren. In Noorwegen is het hebben van een eigen (vakantie)berghut heel normaal. Niet zo gek dat je daar tijdschriften hebt speciaal voor het inrichten van zulke hutten. Na het lezen daarvan ontstond langzaam het idee van de inrichting. Het moest warm en knus aanvoelen en vooral rust, maar ook stoerheid uitstralen. We kozen dan ook voor onbehandeld hout als materiaal en de kleuren groen, antraciet en wit. Manlief plaatste een aantal steunbalken die we expres niet hebben weggewerkt. Halverwege de nok hebben we een zolder gemaakt, die te bereiken is met een losse trap. Deze is van hetzelfde hout en als de balken en vormt zo een mooi geheel.

Eyecatcher in de slaapkamer is het pallet bed. Uit nood geboren, maar nu onze trots. Gemaakt van 6 pallets (4 op de grond en 2 als hoofdbord) hebben we zo ons eigen natuurlijke bed. Door de pallets om en om in lengte / breedte te plaatsen voorkom je dat je niet onder het bed kan stofzuigen. Op de pallets ligt een Serta Royalty matras. Dit matras is 40 cm dik en zorgt er voor dat we niet alleen super goed slapen, maar ook dat we een hoge instap hebben waardoor het bed echt een eiland in de kamer vormt.

Dierenhuiden voor de sfeer

Vanuit het bed kijk je uit over een mistig Noors bos. Hoewel je dit behang heel vaak tegenkomt ben ik er nog steeds ontzettend blij mee. Het geeft precies de sfeer weer, die ik voor ogen heb.
Natuurlijk mag het in een berghut niet ontbreken aan kleden en dierenhuiden. Van een vakantie in Zweden heb ik ooit een rendierhuid meegenomen en van Texel komen de schapenvellen. Op de grond liggen twee kleden in een groen / grijze print van Ikea.

Aan de balken hebben we twee draadmandjes bevestigd waarin ik planten heb geplaatst. Was het eerst de bedoeling echte te nemen, hier kwam ik snel van terug toen de zon de eerste lading planten te grazen had genomen. In een tuincentrum vond ik een aantal mooie ‘neppers’ die nu prima dienst doen als tuintje boven mijn hoofd.

In de nok prijkt nu een hertenkop. Ook deze is – net als de plantjes – niet echt. Net als de elanden-koppen boven het hoofdeinde van het bed. Niet alleen waren de prijzen erg hoog, ook het kijken naar een echt opgezet dierenhoofd geeft me nog een wat eng gevoel. Deze van pluche zijn een prima vervanger (voor nu).

Nog meer plannen

Aangezien we nog steeds aan het verbouwen en klussen zijn, is ook de slaapkamer nog niet helemaal af. Zo is de badkamer ensuite nog niet af en hierdoor de overgang van vloer en de ingang ook niet. Verder willen we de muur achter het bed nog een kleur geven en moeten er in het de nok nog kleine puntjes op de i gezet worden.
En natuurlijk blijft er altijd iets te wensen over. Zo staan meer dierenhuiden en een passende wandlamp op mijn wensenlijstje met als absolute nummer 1: een echt gewei. Maar gevoelsmatig wil ik die zelf vinden als we weer op wandeltocht zijn in Noorwegen.

Wordt vervolgd

Wat je wellicht ook leuk vindt ...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: