Niet gecategoriseerd

Een muur colour blocken

Wij gaan colour blocken. De roze muur wordt aangepakt en voorzien van een knaleffect in Petrol. Lees hieronder stap voor stap hoe je colour blocking aanpakt.

In een eerdere blogpost schreef ik over onze roze muur die geen roze muur bleek te zijn. Ik vertelde over hoe ik twijfelde over de kleur en of ik het wel mooi vond of niet. Hoe ik ook argumenten zocht om de kleur van de muur te omarmen. Het bleef een terracotta muur die roze had moeten zijn.

Heel lang heb ik tegen de muur aangekeken en gedacht:”dit is niet wat ik wil.” Maar omdat de rest van de familie de kleur van de muur wel mooi vind en de reacties op Instagram vooral over de ‘mooie kleur‘ op de woonkamer muur gaan, twijfel ik toch om het aan te passen. En als ik het overschilder of behang; welke kleur of welk patroon kies ik dan?

Uiteindelijk bracht een artikel over colour blocking uitkomst. Werken met verschillende kleuren, lijnen en vormen. Een uitkomst in een grote woonkamer waar een plek benadrukt moet worden. Daarnaast is colour blocking een creatieve en kleurrijke oplossing die zorgt voor een knaleffect.

Kleur bekennen

Voor een echt knaleffect hebben we gekozen voor een vierkant uit het midden van de muur. Wij kozen voor de kleur Perfect Petrol no. 83 by Marie Gon van LAB Eco Paint. De kleur die een goed contrast geeft met het vintage roze (volgens Karwei) op de muur.

Stap voor Stap Colour blocking

 1. Vlakbepaling
  Bepalen waar je je vlakken wilt zetten is de eerste stap.
  Teken als eerste op papier wat je precies in gedachten hebt voordat je gelijk op een hele muur aan de slag gaat. Hou wel rekening met de afmetingen. Als je tevreden bent met wat je hebt gemaakt kan je het aftekenen op de muur.
 2. Voorbereiding
  Voorbereiding is heel belangrijk. Je ontwerp is klaar en moet nu op de muur getekend worden. Zorg dat je muur schoon en vetvrij is voordat je de vlakverdeling opzet.
 3. Aftekenen
  Zorg voor een meetlint, een potlood, een waterpas en schilderstape. Meet waar je je vlakverdeling wilt opzetten en teken dit af met een potlood en waterpas. Nadat je het hebt afgetekend kan je het schilderstape er langs plakken.
 4. Randen schilderen
  Om strakke lijnen te krijgen en uitlopers te voorkomen schilder je met een kwast de lijnen langs je schilderstape als eerste.
 5. Inkleuren
  Nu is het een kwestie van de vlakken inkleuren. Gebruik hiervoor een muurverfroller. Ik gebruik voor kleinere vlakken altijd een kleine roller van 10 cm, maar dit is puur een kwestie van voorkeur. Het inkleuren van het vlak doe ik 1 keer van links naar rechts en boven naar beneden en 1 keer van rechts naar links. Als er strepen zichtbaar blijven is het verstandig om horizontaal het vlak nogmaals te verven.
 6. Tape verwijderen
  Verwijder als de verf enig zins droog is de tape in een rustige vloeiende beweging. Spannend is altijd of de lijnen strak zijn. Bewegende lijnen kun je strak maken door met een pen in dezelfde kleur de belijning strak te trekken.

Stylen van de wand

Als de muur droog is, kan je aan de slag met de styling. Ik heb er voor gekozen om de ornamenten en lijsten niet allemaal binnen of buiten het kleurvlak te plaatsen. Sommige vallen er net buiten. Dit geeft – zeker in de lichtcirckel een leuk optisch effect.

Het is spelen met de muur en de ruimte die je hebt. Door op papier aan te geven waar je bepaalde dingen wilt plaatsen krijg je een overzicht of dit ook past in je uiteindelijke ontwerp. Durven = Doen.

Het resultaat

Ben ik uiteindelijk blij met het resultaat? Daar kan ik alleen maar een heel dikke ‘ja’ op antwoorden. Het roze / terracotta van de muur vormt nu een opvallend contrast met het petrol vlak. Niet alleen word ik heel blij van de speelse vlakverdeling op de muur. Het vlak geeft me ook de mogelijkheid om de lange muur op te delen in meerdere ‘hoekjes’ waardoor de woonkamer knusser lijkt.

Wat je wellicht ook leuk vindt ...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: