Huize Chaos staat voor kleurrijk wonen en gedurfde kleuren en print combinaties. Van kleur word ik ook oprecht heel blij. Alleen in de badkamer kies ik toch voor rust en sereen. De keuze voor een zwart wit badkamer was dan ook snel gemaakt. Zwart wit met groene natuurlijke details.

Toen we het huis kochten, was de badkamer niet de eyecatcher van de verkoopbrochure. Het was een cel tot aan het plafond betegeld met witte tegels, een enorm bad en sobere wastafel en een douche zonder douchescherm, -deur of -gordijn. Een deprimerende ruimte, als je het mij vraagt. Niet een waar je heerlijk relaxed in bad ligt te dobberen, je wanend in een Spa. Dit leek meer op een douche waar je voor je detentie wordt afgespoten en van luizen ontdaan.

Tweede toilet een must

Dat deze ruimte als een van de eerste ruimtes een make-over zou krijgen, dat stond buiten kijf. Naast dat de douche voorzien moest worden van een scherm en er een modern wasmeubel de voorkeur had, was de grootste wens van zowel manlief als de kinderen: een tweede toilet!

En hoewel het er naar uit zag dat dat toilet niet zou gaan passen tezamen met het enorme bad, maakte manlief het toch mogelijk. Altijd handig zo’n verleden als loodgieter. Met heel veel passen en meten, bleek het bad te kunnen blijven én was er ruimte voor een toilet.

Het grove hak en bouwwerk laat ik dan ook met een gerust hart aan hem over. Zodra we de plattegrond hebben uitgetekend en het naar wens van iedereen is, hoef ik me alleen maar bezig te houden met de afwerking en de styling.

Hoge spiegels creëren ruimte

We kozen er voor om de tegels te behouden. Met drie kinderen in huis, is dit prima schoonhouden en door het grote witte oppervlak kreeg ik ruimte genoeg om met zwarte accenten te experimenteren. Zo kozen we voor zwarte kranen, een zwarte douchewand, zwarte design radiator en zwarte spiegels.

Deze spiegels zijn gelijk het opvallendste item in de badkamer. Beide spiegels zijn extra hoog zodat je nog meer optische ruimte creëert en een redelijk kleine badkamer.
Ook kozen we er voor om het kozijn zwart te schilderen. Hierdoor springt het er echt uit.

Groen voor kleuraccent

Door er witte accu bakken voor te zetten gevuld met Aloe Vera en vetplanten geef je het zwart wit wat kleur met het opvallende groen. Ook de shampoo flessen aan de muur zijn uitgekozen op hun groene label. Mocht ik ooit overstappen op een andere geur of merk, dan vul ik de flessen gewoon na.

Alleen de kroonluchter die is er nooit gekomen. Die heeft het afgelegd tegen de led lamp met verschillende kleur instellingen.

Wat je wellicht ook leuk vindt ...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: